Vinska kraljica Slovenija


NATEČAJ ZA 22. VINSKO KRALJICO SLOVENIJE 2018

Slovenija, dežela z bogato tradicijo vinske kulture in pridelave vina, izbira s poslanstvom promocije slovenskih vin, vinogradništva in slovenskih vinorodnih dežel Vinsko kraljico Slovenije.

Naziv Vinska kraljica Slovenije lahko pridobijo dekleta med 18-im in 25-im letom starosti, slovenske državljanke samskega stanu, ki imajo znanje o vinih, o slovenskem vinogradništvu, znanje vsaj enega večjega svetovnega jezika in vozniški izpit.

Kandidatke, ki ustrezajo pogojem, bodo v novembru 201 7 povabljene na predstavitev komisiji za izbor 22. Vinske kraljice Slovenije. Najprimernejše dekle, izbrano skladno s pravilnikom, bo okronano za 22. Vinsko kraljico Slovenije v januarju 2018.

Prijava kandidatke mora vsebovati: ime in priimek, stalni naslov, datum in kraj rojstva, kontaktne podatke (številka mobilnega telefona, elektronski naslov), podatke o izobrazbi, kratek življenjepis in fotografijo.

Prijave pošljite do 20. oktobra 201 7 na naslov: Pomurski sejem d.d., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona (Vinska kraljica Slovenije) ali na spodnji elektronski naslov.

Dodatne informacije: Miran Mate, tel.: 041 263 107, e-pošta: miran.mate@pomurski-sejem.si

 

Maja Žibert

slika 01

Zloženka 21. Vinske kraljice Slovenije

 


 

 

Projekt Vinska kraljica Slovenije

Institucija Vinska kraljica Slovenije skrbi za promocijo slovenskih vin, vinogradništva in slovenske vinorodne dežele. Vinska kraljica Slovenije v domovini in svetu predstavlja slovenski turizem in slovensko kulturno dediščino. Širi kulturo pridelovanja, negovanja in kulturnega uživanja vina…

Vinsko kraljico Slovenije vsako leto izbere posebna komisija na osnovi javnega natečaja. Za ta laskavi naziv se lahko potegujejo dekleta, ki dokažejo dobro splošno znanje, poznavanje vinogradništva in vinarstva v Sloveniji ter znanje pri ponujanju in postrežbi vina. Znati morajo suvereno javno nastopati v slovenskem in v enem od svetovnih tujih jezikov…

Da sodi Pomurski sejem med najbolj zveste dvorjane in rezidence vinske kulture, dokazuje tudi z Odprtim državnim ocenjevanjem vin - Vino Slovenija Gornja Radgona, s predstavitvijo vinogradništva na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu – AGRA, z mednarodnimi ocenjevanji kakovosti prehrambenih izdelkov, ter z Vinskim hramom, ki je na sejmišču v Gornji Radgoni pravo svetišče plemenite kapljice…

 

 

Kontakt

Pomurski sejem, d.d.
Miran Mate, projektni vodja

Cesta na stadion 2
9250 Gornja Radgona, Slovenija
T: 041 263 107
F: 01 430 02 82
e-pošta: miran.mate@pomurski-sejem.si

Spletna stran uporablja piškotke.

Z uporabo spletne strani se strinjate tudi z uporabo piškotkov.

Se strinjam