Megra glava

MEGRA - sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti

 Termin sejma: 4. - 7.  4. 2018

  

S tradicijo in trajnostnim razvojem od leta 1981 do 2018

 

MEGRA, Mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti, bo v Gornji Radgoni od 4. do 7. aprila 2018, povezal ponudnike najnovejše gradbene mehanizacije, materialov, orodij in storitev. Ponudil bo izdelke, storitve in nasvete za gradnjo, energijsko in siceršnjo obnovo stavb ter urejanje okolice.

 

hand s engineer worker holding yellow safety helmet with building on site background 1439 9

Težišče sejma bo na gradbeništvu, ki ga bodo predstavljale gospodarske družbe, podjetniki in obrtniki.

 

1598

Na zunanjem prostoru bo dominirala najnovejša gradbena in komunalna mehanizacija. V sejemskih halah se bodo predstavili sodobni materiali, orodja in storitve.

 

road in forest 1127 3049

Poudarki bodo na novih infrastrukturnih, železniških, avtocestnih in komunalnih projektih ter na obnovi in energijski prenovi stavb.

več

Predstavljeni bodo sodobni trendi na področju komunale, urejanje okolja ter čistilne naprave.

Na področju energetike bodo predstavljene najnovejše tehnologije za klimatizacijo. Specializirane razstave bodo opozarjale na pomen energijsko varčne gradnje ter uporabo lesa v gradbeništvu in pri notranji opremi objektov. Ponujale bodo sodobno ureditev okolice in varovanje objektov.

workplace results professional report accounting during 1418 61

Ob zanimivih razstavnih vsebinah sejma MEGRA in GREEN bodo poslovne in strokovne obiskovalce iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Madžarske vabila poslovna in strokovna srečanja.

več

Že pred odprtjem sejma organizira Društvo za ceste Ljubljana v sodelovanju z Društvom za ceste Severovzhodne Slovenije posvet »Sodobna prometna infrastruktura, priložnost za močan gospodarski razvoj Severovzhodne Slovenije«. Predstavil bo načrtovane projekte posodobitve železniške in cestne infrastrukture v SV Sloveniji do leta 2021, vplive uvajanja E-mobilnosti v Sloveniji na potrebne dograditve infrastrukture in druge aktualne projekte.

Sejem bo odprl Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo dravko Počivalšek.

Podeljena bodo tudi priznanja Znak kakovosti v graditeljstvu 2018.

V nadaljevanju bo B2B kooperacijsko srečanje MEET4BUSINESS MEGRA 2018 poskrbelo za nove mednarodne poslovne povezave med investitorji in izvajalci.

V organizaciji kabineta predsednika vlade in Ministrstva za okolje in prostor RS se bo odvil Nacionalni forum zelenega gospodarstva.

Združenje socialne ekonomije Slovenije pripravlja posvet Kupujem odgovorno - Družbeni in trajnostni učinek podjetij socialne ekonomije.

V četrtek, organiizira Inštitut za javne službe strokovni posvet, ki ga lahko strnemo pod geslom »komunala v dobro občanov«. Poudarek bo na predstavitvi dobrih praks in digitalizaciji.

Zveza ekoloških gibanj Slovenije - ZEG bo predstavila Energetski koncept Slovenije (EKS), krožno gospodarstvo ter Projekt SURFACE - družbeno spremembo vrednotenja virov. Pričelo se bo državno tekmovanje mladih kleparjev in krovcev.

V petek, ki bo posvečen mladim graditeljem in ekologiji, bo Ministrstvo za okolje in prostor predstavilo okoljsko oblikovanje in inovacije kot del krožnega gospodarstva za večjo konkurenčnost slovenskega gospodarstva. Pripravljajo tudi okroglo mizo o učinkoviti rabi lesa za ogrevanje, kot pogoju za dobro kakovost zraka.

Zveza ekoloških gibanj Slovenije organizira predavanje o onesnaženosti zraka, zdravstvenih posledicah, izvorih in predpisih o finem prahu.

Sobota bo še posebej posvečena obrtnikom, predstavitvam njihovih spretnosti in interaktivnim delavnicam.

Vse sejemske dni bo Ekosklad nudil energetska svetovanja, Gradbeni inštitut ZRMK pa neodvisna in celovita svetovanja arhitektov, gradbenih in energetskih strokovnjakov ter svetovanja za ravnanje v primeru poplav, potresov in plazenja.

Celotni strokovni program po dnevih

 

house painting business 1426 1593

Na Obrtni ulici bodo člani območnih obrtno podjetniških zbornic ter strokovnih sekcij gradbincev pri OZS prikazovali zaključna obrtna dela v gradbeništvu in deficitarne obrtne in gradbene poklice.

Potekalo bo tudi tekmovanje osnovnošolcev in srednješolcev v graditeljskih spretnostih.

več

Člani Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije se bodo predstavili v sodelovanju med OZS, panožnimi sekcijami, območnimi obrtno-podjetniškimi zbornicami ter Pomurskim sejmom.

Ob živih predstavitvah obrtnikov ter njihovih storitev in izdelkov bo prikazana pestra ponudba gradbene mehanizacije, materialov, orodij in dejavnosti za gradnjo, energijsko in siceršnjo obnovo stavb ter urejanje okolice. 

Obrtniki bodo na Obrtni ulici med drugim prikazovali zaključna obrtna dela v gradbeništvu in deficitarne poklice. Ob njih bodo svoje programe, raziskovalno in praktično dejavnost predstavljale izobraževalne ustanove.

 

person drawing symbols coming out of a light bulb on top of a book 1232 909 

Kot zanimvost omenimo, da bo Univerza v Mariboru, Fakulteta za energetiko, prikazala delovanje motorja z notranjim zgorevanjem, kvadrokopter za izvajanje meritev v energetiki in delovanje 3D tiskalnika.

         

 

SPECIALIZIRANE RAZSTAVE

  • Energijsko varčna gradnja
  • Les kot gradbeni element
  • Ureditev okolice
  • Varovanje objektov
  • Znak kakovosti v graditeljstvu 2018
  • Izobraževanje in kadrovske potrebe v gradbeništvu
  • Čar lesa

 

 

Zlozenka A4 megra 2018jpg Page1

Zloženka MEGRA

 

 

EEn 01 02    MRA 03 

KOOPERACIJSKO SREČANJE MEET4BUSINESS

Mariborska razvojna agencija/Enterprise Europe Network organizira kooperacijsko srečanje MEET4BUSINESS MEGRA 2018. Srečanje predstavlja edinstveno priložnost za podjetja, obrtnike, organizacije in zainteresirane posameznike, da navežejo stike in izmenjajo izkušnje s potencialnimi poslovnimi partnerji iz Slovenije in Evropskih držav. Program omogoča individualne sestanke s potencialnimi partnerji na podlagi vnaprej izbranih srečanj.

http://meet4businessmegra2018.talkb2b.net/

 

 

LIFE pos M2    life logo    mop logo

PREDSTAVITEV PROJEKTA LIFE KREPITEV ZMOGLJIVOSTI

Program LIFE je finančni inštrument, ki ga upravlja in financira Evropska komisija. LIFE je največji evropski finančni mehanizem, namenjen izključno ukrepom na področju varstva okolja, ohranjanja narave ter blaženja in prilagajanja podnebnim spremembam. Od začetka leta 2016 Ministrstvo za okolje in prostor vodi projekt LIFE Krepitev zmogljivosti, katerega namen je izboljšati učinkovitost Slovenije pri izvajanju LIFE programa (več uspešnih prijav, boljša povezava z izvajanjem politik). Kot prijavitelj projekta ali projektni partner lahko sodelujejo pravne osebe, registrirane v EU. Program LIFE v zadnjem obdobju še posebej podpira tako imenovane "close-to-market" projekte, ki prinašajo inovativne rešitve za okoljske probleme, istočasno pa je to nov tržni produkt za podjetje, ki bo prispeval tudi k gospodarski rasti in ustvarjanju novih zelenih delovnih mest. Vljudno vas vabimo, da se udeležite predstavitve možnosti za pridobitev nepovratnih sredstev za vaše podjetje/institucijo iz naslova evropskega programa LIFE in hkrati okrepite svoje znanje o pripravi in vodenju projektov.

 

 

Spletna stran uporablja piškotke.

Z uporabo spletne strani se strinjate tudi z uporabo piškotkov.

Se strinjam