Medical glava

MEDICAL - Mednarodni sejem sodobne medicine


 Termin sejma: 6. - 8. 4. 2017  

 

Po uspešni premieri Mednarodnega sejma sodobne medicine, ki je bil tako s strani razstavljavcev kot tudi obiskovalcev zelo pozitivno sprejet, vas vabimo na drugi sejem MEDICAL, ki bo v
Gornji Radgoni od četrtka 6. do sobote 8. aprila 2017. 

Sejem MEDICAL, ki ga organiziramo v sodelovanju z Združenjem proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED v okviru GZS Podjetniško trgovske zbornice, vam ponuja odlično priložnost za predstavitev naprednih izdelkov in storitev na področju medicinske opreme in tehnologij, farmacije, alternativnih oblik zdravljenja, preventive in zdravega bivanja. 

Vabimo vas, da s svojo ponudbo nagovorite medicinsko osebje, strokovne delavce pa tudi bolnike in vse tiste, ki skrbijo za svoje in zdravje bližnjih. Pri organizaciji sejma in strokovnih predstavitev namreč sodelujejo krovne državne institucije in zavodi ter zveze in društva bolnikov, ki zagotavljajo bogato dogajanje in ciljni obisk. 

Vsebinski poudarki sejma MEDICAL 2017 bodo na inovacijah in novih tehnologijah v zdravstvu, celostni obravnavi pacienta, sodobni rehabilitaciji ter proaktivni skrbi za zdravje na delovnem mestu. 

Posebna pozornost bo posvečena tudi ozaveščanju o zdravemu načinu življenja v vseh življenjskih obdobjih in dolgoživi družbi. Predstavitve in dogajanja bodo še toliko zanimivejše, ker bo država partnerica sejma v letu 2017 Velika Britanija.

Vljudno vabljeni k doseganju zdravih poslovnih rezultatov!

 

TEŽIŠČA SEJMA

• inovacije in nove tehnologije v zdravstvu

• celostna obravnava pacienta

• sodobna rehabilitacija

• vključevanje gibalno in senzorno oviranih oseb v vsakdanje življenje

• proaktivna skrb za zdravje na delovnem mestu

• ozaveščanje o zdravem načinu življenja v vseh življenjskih obdobjih - dolgoživa družba

 

ZlozenkaA4 medical2017 splet prvajpg Page1jpg Page1

 Prospekt MEDICAL

 

 

 AKTUALNO

 

GZS ptz    SloMed logotip

ZDRUŽENJE SLO-MED - PARTNER SEJMA MEDICAL    

Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED je partner sejma MEDICAL, 1. mednarodnega sejma sodobne medicine. Združenje SLO-MED je bilo ustanovljeno 4. decembra 2013 v okviru GZS - Podjetniško trgovske zbornice (GZS - PTZ) Združenje je  01. avgusta 2014  postalo polnopraven član Mednarodnega združenja EUCOMED.

več

Glavni motivator za ustanovitev združenja je bila skupna želja proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov postati ključni povezovalni člen med bolnikom na eni strani in zdravstvenim sistemom na drugi strani, kar realno gledano industrija na medicinskem področju tudi je. Težave, s katerimi se srečujejo bolniki in so vezane na naravo njihove bolezni, so gonilo razvoja industrije medicinskih pripomočkov, seveda pa lahko rešitve, ki so plod razvoja v industriji na medicinskem področju pridejo na pravi naslov – torej do bolnika samo preko zdravstvenega sistema, zato je nujen dialog med vsemi tremi deležniki.


Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED:
https://slomed.gzs.si/

 

 

bcss logo W jpg2 01

DRŽAVA PARTNER SEJMA - VELIKA BRITANIJA

Država partner sejma MEDICAL je letos VELIKA BRITANIJA, ki bo pod okriljem Britansko-slovenske gospodarske zbornice (BSCC) na razstavnem prostoru predstavila perspektivne proizvajalce na področju medicine in farmacije. Na otvoritveni dan bo v organizaciji BSCC organiziran britanski poslovni zajtrk s strokovno konferenco na temo PREVENTIVA IN OBVLADOVANJE OKUŽB V ZDRAVSTVU, kjer bodo predstavljeni primeri dobrih praks na področju obvladovanja okužb v zdravstvu, sodelovale bodo pomembne britanske in slovenske institucije: NHS UK (National Health Service England), ECDC (European Centre of Disease Prevention and Control), Department of Health England, Ministrstvo za zdravje RS in ostali pomembni gostje.

Program

 

 

JS logo   INTRI LOGO2jpg Page1jpg Page1   VSSlogo   logo vecji VsP

 

PREDSTAVITEV PROJEKTA BIONSKI ČLOVEK

Na sejmu MEDICAL bo zraven drugih inovacij v medicini in zdravstvu predstavljen tudi prvi razvojni projekt in koncept bionskega človeka v Evropi za izobraževalne namene bodočih inženirjev bionike. Vodja projekta je Janez Škrlec, razvojna-raziskovalna dejavnost, član Sveta za znanost in tehnologijo Republike Slovenije, v sodelovanju s podjetjem INTRI d.o.o in Višjo strokovno šolo za bioniko na ŠC Ptuj.

x1   x2   Slika2

 

 

Baner 5

Kot novost v razstavnem programu bo izpostavljen segment zdravega, sonaravnega bivanja s paleto izdelkov za naravno gradnjo in opremo bivalnih prostorov. Poudarki bodo na naravnih gradbenih materialih, pohištvu iz naravnih materialov, savnah, wellnessu, posteljnem programu, naravnih čistilih, vlažilnikih, razvlažilnikih in čistilnikih zraka, prečiščevanju vode, na trajnostnem upravljanju z naravnimi viri, urejanju in ozelenitvi bivalnega okolja ter zeleni mobilnosti.

 

 

5 VZE

PREDSTAVITEV VOJAŠKEGA ZDRAVSTVA SLOVENSKE VOJSKE

Slovenska vojska bo na sejmu MEDICAL predstavila Vojaško zdravstveno enoto ROLE 1, dejavnosti in ukrepe za zdravstveno zagotovitev ter doseganje, ohranjanje in zaščito najboljšega možnega stanja zdravja pripadnikov Slovenske vojske. Predstavljeno bo tudi novo reševalno vozilo Vojaške zdravstvene enote. Pripadniki Slovenske vojske bodo vse dni sejma opravljali tudi dinamične prikaze praktičnih postopkov bojnega reševanja na bojišču. Na promocijski stojnici Uprave za obrambo Maribor boste dobili vse informacije za zaposlitev v SV ter o možnosti opravljanja prostovoljnega služenja vojaškega roka, vključitve v vojaške tabore ter vključitve v pogodbeno rezervo. Obiskovalci se bodo lahko preizkusili v streljanju z vojaško puško na simulatorju.

5 VZE 2

 

 

logotip 01 12

AKTIVNOSTI NIJZ NA SEJMU MEDICAL

Na razstavnem prostoru NIJZ bodo za obiskovalce na voljo brezplačne meritve dejavnikov tveganja za kronične nenalezljive bolezni (visceralna maščoba, obseg pasu in krvni pritisk) in individualna svetovanja za zdrav življenjski slog - zdrava prehrana in gibanje za zdravje. Potekala bo tudi promocija nacionalnih programov namenjenih krepitvi zdravja in preprečevanju bolezni otrok, mladostnikov in odraslih ter promocija programa Svit s predstavitvijo modela notranjosti človeškega telesa.

Program

 

 

RKS logo 50 okrogel izrez cmyk

RDEČI KRIŽ SLOVENIJE NA SEJMU MEDICAL S PREDSTAVITVIJO TPO IN UPORABE AED

V primeru nenadnega srčnega zastoja je za preživetje prizadetega nujno potrebno, da očividci ustrezno ukrepajo, saj mu z nudenjem prve pomoči lahko rešijo življenje. Predstavili bomo temeljne postopke oživljanja, prav tako pa tudi uporabo avtomatskega zunanjega defibrilatorja (AED), v skladu z najnovejšimi smernicami Slovenskega reanimacijskega sveta.

IMG 0686

 

 

Diabetes  

RAZSTAVA MERILNIKOV GLUKOZE

25 let samokontrole diabetesa - od najstarejših merilnikov krvnega sladkorja do sistemov CGMS.

Pred množično uporabo merilnikov krvnega sladkorja so sladkorni bolniki lahko le ugibali, kako visok je njihov krvni sladkor. Okrog leta 1990 so se pojavili prvi merilniki glukoze za uporabo v domačem okolju in tako je vodenje bolezni postalo veliko boljše, saj so bolniki lahko sproti preverjali, kako vpliva hrana ali gibanje na njihov krvni sladkor. Merilniki so postajali vse manjši in hitrejši, najnovejši pa lahko kontinuirano merijo glukozo 24 ur na dan.

več

Prvič v Sloveniji bodo na razstavi, ki jo v okviru sejma sodobne medicine MEDICAL pripravlja Zavod Diabetes prikazani merilniki krvnega sladkorja od leta 1990 dalje.

Na razstavnem prostoru Zavoda Diabetes in revije DITA si bodo obiskovalci poleg tega lahko tudi:
• izmerili krvni sladkor in holesterol
• nabavili različne negovalne izdelke za diabetike
• preverili kaj je novega v diabetični prehrani
• in poskusili diabetične jedi.

Merilniki

 

 

Ensvet logo z napisom ob strani   03 logotip Eko sklad

 

BREZPLAČNA ENERGETSKA SVETOVANJA ZA OBISKOVALCE SEJMA

Mreža energetskih svetovalcev ENSVET občanom nudi brezplačno, neodvisno in individualno energetsko svetovanje ter izvaja izobraževalne in ozaveščevalne aktivnosti promocije ukrepov učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije za občane v lokalnem okolju.

Predstavitev ENSVET (pdf)

 

Fotogalerija sejma MEDICAL 2016

 

OSEBNA IZKAZNICA 2016

• Število razstavljavcev: 110

• Sodelujoče države: 10

• Razstavni prostor: 6.500 m2

• Število obiskovalcev: 6.000

 

Spletna stran uporablja piškotke.

Z uporabo spletne strani se strinjate tudi z uporabo piškotkov.

Se strinjam