10. Mednarodni sejem lovstva in ribištva


Termin sejma: 21. - 23. april 2017

 

 

Partnerji sejma:

lzs    rzs mali    banner sejem lov ribolov   logotip II jpg   Logo Racoon

  Ribolov    
potnik web                        

 

 

 

Jubilejni 10. Mednarodni sejem lovstva in ribištva bo v ugodne nakupe ponudil najnovejšo opremo, pripomočke, oblačila, obutev in terenska vozila. Vabil bo z zanimivi razstavami krovnih organizacij s področja gospodarjenja z naravo ter z aktualnimi strokovnimi posveti. Z družabnimi prireditvami bo poskrbel za dobro razpoloženje. Ribolov bo prvič organiziran kot zaokrožena, samostojna predstavitev.

Predstavitve in prodajo najnovejših izdelkov za lovstvo, ribištvo in kinologijo bodo spremljale strokovne razstave in predstavitve Lovske zveze Slovenije in lovskih zvez iz tujine, Zavoda za gozdove Slovenije, Strelske zveze Slovenije, Kinološke zveze Slovenije, kluba ljubiteljev psov jamarjev in društva ljubiteljev ptičarjev, Ribiške zveze Slovenije, Sektorja za lovstvo in ribištvo v okviru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS ter Slovenske zveze za sokolarstvo in zaščito ptic ujed.

Vsak dan bodo na ogled trofeje in predstavitev živali v naravnem okolju, pa ponudba slovenskih rek in jezer s poudarkom na lovu na plenilke in krapovce. Vrstili se bodo nastopi lovskih rogistov in lovskih pevskih zborov, predstavitve puškarskega poklica, možnosti za streljanje z lokom, z zračnim orožjem in na elektronsko tarčo, vožnje terenskih vozil, prikaz slovenskega ribogojstva s pokušnjo ribiških jedi ter izdelki projekta »Slovenski ribiški produkt«.

Na prireditvenem odru se bodo že v petek prvič predstavili lovski psi s strokovnim komentarjem. Ribiška zveza Slovenije vabi na novinarsko konferenco, posebno predavanje bo namenjeno tudi mladim ribičem. Sobota prinaša Slovenski lovski dan ter Državno razstavo psov vseh lovskih pasem – CAC. V nedeljo bodo na sporedu Tekmovanje v kuhanju lovskega golaža in ribje čorbe, Državno tekmovanje v oponašanju jelenjega rukanja, predstavitev športne kinologije z različnimi disciplinami, podeljena pa bodo tudi priznanja za »Slovenski ribiški produkt« in najboljše divjačinske salame.

  

AKTUALNO 

 

LOV RIBOLOV NATURO

Program prireditev

 

TEKMOVANJE V KUHANJU LOVSKEGA GOLAŽA, RIBJE ČORBE IN GOBOVE JUHE

Ljubitelje narave in izbrane kulinarike prijazno vabimo na tekmovanje v kuhanju lovskega golaža in ribje čorbe v nedeljo, 23. 4. 2017 na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni.

 

10. ODPRTO PRVENSTVO SLOVENIJE V OPONAŠANJU JELENJEGA RUKANJA

Vljudno vabljeni na 10. odprto prvenstvo Slovenije v oponašanju jelenjega rukanja, ki bo v nedeljo, 23.4.2017 v hali A2 Pomurskega sejma v Gornji Radgoni v sklopu prireditev sejma LOV 2017 z začetkom ob 11. uri.

 

 

logo e1432158949552

DRŽAVNA RAZSTAVA PSOV VSEH LOVSKIH PASEM - CAC

V soboto, 22.4.2017 bo Lovsko kinološko društvo Maribor v okviru sejma lovstva in ribištva ponovno organiziralo Državno razstavo psov vseh lovskih pasem – CAC.

Prijavnica

 

 

svs   amk   fiva

 

MEDNARODNA RAZSTAVA STARODOBNIH VOZIL “AVTO-MOTO KLASIKA”

Organizator razstave je Zveza slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil v sodelovanju s Pomurskim sejmom d.d.

Pestro dogajanje na razstavi AVTO-MOTO KLASIKA

- razstava starodobnih vozil iz Slovenije in sosednjih držav

- okrogla miza z aktualno tematiko (sobota, 22.4.2017)

- srečanja zbirateljev in ljubiteljev starodobnih vozil

- prodaja rezervnih delov in pripomočkov za vzdrževanje in obnavljanje vozil

- izbor najlepšega starodobnika po mnenju obiskovalcev

več...

Prikazana bodo ohranjena, pravilno obnovljena in vzdrževana starodobna cestna motorna vozila - kolesa s pomožnim motorjem, motorna kolesa, osebni avtomobili, tovorna vozila, traktorji, specialna vozila in vojaška vozila različnih proizvajalcev, v starostnih obdobjih od nastanka vozil pa vse do osemdesetih let prejšnjega stoletja. Razstava bo marsikaterega obiskovalca popeljala v nostalgično preteklost, ko so sami ali njihovi očetje vozili takšna vozila, možen pa bo tudi nakup starih rezervnih delov.
Sodelovali bodo klubi in zbiratelji starodobnih vozil iz Slovenije in sosednjih držav.

SVS - Zveza slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil združuje že 46 društev, katerih člani imajo v lasti več tisoč starodobnih vozil. Zveza SVS nosi posebno odgovornost za pravilno ohranjanje tehnične premične dediščine s poudarkom na motornih vozilih in kot uradna predstavnica mednarodne organizacije FIVA skrbi, da so starodobna vozila pravilno ohranjena, vzdrževana in mobilna in s tem na ogled širšim množicam, ki lahko skupaj z njihovimi lastniki odkrivajo zgodovino in očarljivost teh vozil.

 

 

ArtKlubLogoMarinaVuk(01 17)jpg Page1

SLIKARSKA RAZSTAVA »DIVJI SVET NARAVE«

V času sejma bodo svoja slikarska dela razstavljali člani Ustvarjalnega društva Art Klub 7. Avtorji že nekaj let delujejo na slikarskem področju. Vsak avtor zase razvija svojo umetniško smer. V sklopu razstave na sejmu lovstva in ribištva pa so se združili v enotni temi "Divji svet narave".

Avtorji sliko so: Urška Fridau, Marina Vuk, Ivica Vukan, Natalija Časar, Larisa Časar, akad. slik. Urška Kozak, akad. slik. Aleksandra Fekonja

 

Spletna stran uporablja piškotke.

Z uporabo spletne strani se strinjate tudi z uporabo piškotkov.

Se strinjam