10. Mednarodni sejem lovstva in ribištva


Termin sejma: 21. - 23. april 2017

 

 

Partnerji sejma:

lzs    rzs mali    banner sejem lov ribolov   logotip II jpg   Logo Racoon

  Ribolov    
potnik web                        

 

 

 

Mednarodni sejem lova in ribolova, ki je ob 10. ponovitvi vključeval tudi 4. mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi ter 4. mednarodno razstavo starodobnikov, je Gornjo Radgono obarval v zeleno.

Na svoj račun so prišli ljubitelji narave in aktivnosti v naravi, ki jim je sejem postregel z vsem, kar lahko tak sejem ponudi: bogato izbiro opreme za lov, ribolov in aktivnosti v naravi, strokovne razstave, veliko novih informacij in znanja, pa tudi tekmovanja in umetniške vsebine.

Sejem je potekal v znamenju svetovnega dneva zemlje in 110. obletnice Lovske zveze Slovenije.

Lovci in ribiči so se dokazali kot znanilci trajnostnega razvoja, saj se bolj kot kdorkoli drug zavedajo, da lahko samo trajnostni razvoj in kompromisne rešite v korist narave, naravnih bogastev in prostoživečih živali na kopnem in v vodi prispevajo k reševanju planeta.

Blizu 14.000 obiskovalcev je več, kot smo lahko pričakovali in dokaz, da tak sejem na stičišču štirih držav potrebujejo razstavljavci, stroka, politika in obiskovalci.

  

AKTUALNO 

 

LOV RIBOLOV NATURO

Program prireditev

 

TEKMOVANJE V KUHANJU LOVSKEGA GOLAŽA, RIBJE ČORBE IN GOBOVE JUHE

Ljubitelje narave in izbrane kulinarike prijazno vabimo na tekmovanje v kuhanju lovskega golaža in ribje čorbe v nedeljo, 23. 4. 2017 na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni.

 

10. ODPRTO PRVENSTVO SLOVENIJE V OPONAŠANJU JELENJEGA RUKANJA

Vljudno vabljeni na 10. odprto prvenstvo Slovenije v oponašanju jelenjega rukanja, ki bo v nedeljo, 23.4.2017 v hali A2 Pomurskega sejma v Gornji Radgoni v sklopu prireditev sejma LOV 2017 z začetkom ob 11. uri.

 

 

logo e1432158949552

DRŽAVNA RAZSTAVA PSOV VSEH LOVSKIH PASEM - CAC

V soboto, 22.4.2017 bo Lovsko kinološko društvo Maribor v okviru sejma lovstva in ribištva ponovno organiziralo Državno razstavo psov vseh lovskih pasem – CAC.

Prijavnica

 

 

svs   amk   fiva

 

MEDNARODNA RAZSTAVA STARODOBNIH VOZIL “AVTO-MOTO KLASIKA”

Organizator razstave je Zveza slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil v sodelovanju s Pomurskim sejmom d.d.

Pestro dogajanje na razstavi AVTO-MOTO KLASIKA

- razstava starodobnih vozil iz Slovenije in sosednjih držav

- okrogla miza z aktualno tematiko (sobota, 22.4.2017)

- srečanja zbirateljev in ljubiteljev starodobnih vozil

- prodaja rezervnih delov in pripomočkov za vzdrževanje in obnavljanje vozil

- izbor najlepšega starodobnika po mnenju obiskovalcev

več...

Prikazana bodo ohranjena, pravilno obnovljena in vzdrževana starodobna cestna motorna vozila - kolesa s pomožnim motorjem, motorna kolesa, osebni avtomobili, tovorna vozila, traktorji, specialna vozila in vojaška vozila različnih proizvajalcev, v starostnih obdobjih od nastanka vozil pa vse do osemdesetih let prejšnjega stoletja. Razstava bo marsikaterega obiskovalca popeljala v nostalgično preteklost, ko so sami ali njihovi očetje vozili takšna vozila, možen pa bo tudi nakup starih rezervnih delov.
Sodelovali bodo klubi in zbiratelji starodobnih vozil iz Slovenije in sosednjih držav.

SVS - Zveza slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil združuje že 46 društev, katerih člani imajo v lasti več tisoč starodobnih vozil. Zveza SVS nosi posebno odgovornost za pravilno ohranjanje tehnične premične dediščine s poudarkom na motornih vozilih in kot uradna predstavnica mednarodne organizacije FIVA skrbi, da so starodobna vozila pravilno ohranjena, vzdrževana in mobilna in s tem na ogled širšim množicam, ki lahko skupaj z njihovimi lastniki odkrivajo zgodovino in očarljivost teh vozil.

 

 

ArtKlubLogoMarinaVuk(01 17)jpg Page1

SLIKARSKA RAZSTAVA »DIVJI SVET NARAVE«

V času sejma bodo svoja slikarska dela razstavljali člani Ustvarjalnega društva Art Klub 7. Avtorji že nekaj let delujejo na slikarskem področju. Vsak avtor zase razvija svojo umetniško smer. V sklopu razstave na sejmu lovstva in ribištva pa so se združili v enotni temi "Divji svet narave".

Avtorji sliko so: Urška Fridau, Marina Vuk, Ivica Vukan, Natalija Časar, Larisa Časar, akad. slik. Urška Kozak, akad. slik. Aleksandra Fekonja

 

Spletna stran uporablja piškotke.

Z uporabo spletne strani se strinjate tudi z uporabo piškotkov.

Se strinjam