AGRA-glava-slo

AGRA - 54. mednarodni kmetijsko-živilski sejem


Termin sejma: 20. - 25. avgust 2016

 

 

54. MEDNARODNI KMETIJSKO-ŽIVILSKI SEJEM AGRA – STROK USPEŠNE POSLOVNOSTI IN PRODORNE STROKOVNOSTI

Letošnja Agra bo namenila posebno pozornost mednarodnemu letu stročnic. Sejem bo obeležil 25 letnico zamejstva, povezovanja s Slovenci po svetu, ki jih iz tujine vabi Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Država partnerica bo Madžarska, z državnimi in pokrajinskimi predstavitvami se bodo predstavile številne druge države. Agra bo predstavljala vse tisto, kar potrebujemo za pridelavo zdravju prijaznih živil na način prijazen okolju ter vrhunske pridelke, prehranske izdelke, jedi in vina.

Z razstavnimi prostori ter pri pripravi strokovnih dogodkov in predstavitev sodelujejo najvidnejše državne, zbornične, gospodarske in strokovne institucije, predstavlja pa se tudi kmetijsko – živilsko izobraževanje. Ekološkemu kmetijstvu in živilom, hrani iz naše bližine in lokalni prehranski oskrbi, slovenskemu bogastvu gozdov in lesa ter kmetijski tehniki za varno in okolju prijazno kmetovanje se bodo pridružili predstavitve v hlevih, maneži in v strokovnem dogajanju kjer bodo predstavljene slovenske avtohtone pasme živali, govedo, konji, prašiči, drobnica, čebelarstvo, male živali, ribe v ribniku ter kraški ovčarji.

Vse, ki se s poljedelstvom ukvarjajo profesionalno in ljubiteljsko, bodo vabile predstavitve na osrednjem sejemskem vrtu, permakulturnem vrtu, Gainem samooskrbnem vrtu ter sejemski njivi na kateri bodo ob stročnicah na ogled tudi, vrtnine, travne mešanice, jedilna koruza, industrijska konoplja, zelišča in aromatske rastline,... Oaze zelenih poslovnih priložnosti pa bodo tudi nasad hmelja, slovenskega trsnega izbora, starih sort jablan ter gozdno parkovni nasad.

Agro bodo spremljali tehtni strokovni posveti, stanovska in družabna srečanja, tržnice, pokušnje, tekmovanja in zabavni dogodki.

Bienalno pa bo ob njej potekal tudi 20. Mednarodni sejem embalaže, tehnike pakiranja in logistike, INPAK.

 

 

 

POVEZOVANJE S SLOVENCI V ZAMEJSTVU

Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu bo obeležil 25 letnico zamejstva in povezovanja s Slovenci po svetu na sejmu že na otvoritveni slovesnosti. Predstavile se bodo kulturne skupine zamejcev iz Koroške, Porabja, Tržaške pokrajine ter Gorskega Kotorja. Na razstavnem prostoru MKGP bo imel Agroslomak svojo informativno stojnico. Svoj sejemski dan bodo v ponedeljek, 22. 8. še posebej obeležili Porabski Slovenci.

 

MEDNARODNO SODELOVANJE

Država partnerica sejma AGRA bo Madžarska, ki bo predstavila svojo ponudbo živilske in prehranske industrije, kulinarike, turistično ponudbo, opremo za živilsko in prehrambno industrijo ter kmetijsko mehanizacijo.
Na sejmu se bodo predstavile tudi druge države s skupinskimi predstavitvami: Srbija z Avtonomno pokrajino Vojvodino, Belorusija, Avstrija, Poljska ter pokrajine Međimurska županija in Županijska komora Sisak iz sosednje Hrvaške.

 

POSLOVNE PREDSTAVITVE

Agra bo predstavljala vrhunsko poljedelsko, živinorejsko, vinogradniško, sadjarsko in gozdarsko mehanizacijo, orodja in opremo, živila in vina, eko živila, semena in sadike, sredstva za prehrano in varstvo rastlin ter živali, opremo za živilsko-predelovalno industrijo, vinarstvo in vinogradništvo, izdelke za trajnostno gradnjo ter uporabo obnovljivih virov energije.
Pomembno vlogo bo imela domača živilska industrija, ki bo posamezne panoge, kot so žitarstvo, vinarstvo in sadjarstvo predstavila s skupinskimi nastopi.

 

STROKOVNE PREDSTAVITVE, SPECIALIZIRANE KOMERCIALNE RAZSTAVE

 

STROKOVNE PREDSTAVITVE ŽIVALI

 

STROKOVNA RAZSTAVA RASTLINSKE PROIZVODNJE V MEDNARODNEM LETU STROČNIC

 

STROKOVNI POSVETI IN STANOVSKI DNEVI  

 

SPREMLJEVALNE PRIREDITVE - DOGODKI

 

 

 

Zlozenka A4 AGRA 2016 prva

Prospekt AGRA 2016

 

Težišča sejma 2016

 • Mednarodno leto stročnic
 • industrijska konoplja
 • zelišča in aromatske rastline
 • ekološko kmetijstvo in živila
 • hrana iz naše bližine - lokalna prehranska oskrba
 • gozd in les - naše bogastvo
 • kmetijska tehnika za varno in okolju prijazno kmetovanje

 

 

 

AGRA 2015

 

»Agra 2015 ponuja zgodbo o uspehu. V tej zgodbi sodeluje 1.785 podjetij, podjetnikov, kmetov in institucij, ki so uspešni in želijo biti uspešni tudi v prihodnje. Za uspeh pa je potrebno znanje, vztrajnost in pošteno delo. Vse to imajo podjetja in institucije, ki sodelujejo na letošnji Agri. Kot take so znale narediti Agro kot gospodarski, strokovni, politični in družabni dogodek, ki traja 6 dni in v teh 6- tih dneh sooči blizu 129.000 obiskovalcev, vse tisto kar danes lahko pričakujemo od tovrstne prireditve.

Celotna zaključna informacija o sejmu AGRA

 

 DSC 9823 DSC 9859  DSC 1535

Fotoutrinki sejma

 

 

 

PROGRAM STROKOVNIH IN SPREMLJAJOČIH PRIREDITEV

AgraProgram2015 slo splet

 

 

 

2. FESTIVAL PIVA IN ZABAVNI VEČER Z MANCO ŠPIK

AGRA2015 festival

 

 

 

AVTOBUSNI PREVOZ NA SEJEM AGRA

Vse dni sejma, od sobote, 22. 8. 2015, do četrtka, 27. 8. 2015, bo po zelo ugodnih paketnih cenah na voljo avtobusni prevoz na relaciji LJUBLJANA - GORNJA RADGONA – LJUBLJANA.

 

REZERVACIJE ZA SEJEMSKI AVTOBUS lahko uredite na tej povezaviCenik in urnik povratnega prevoza s sejemskim avtobusom, z vključeno vstopnino in malico na sejmu AGRA v sodelovanju Pomurskega sejma in Avtobusnega prometa Murska Sobota najdete na tej povezavi

 

 

 

STROKOVNE RAZSTAVE ŽIVALI IN RASTLIN

 

image013 image015 image003
image002 image026 image022

Več...

 

 

 

RAZSTAVA IN PREDSTAVITEV LIPICANSKIH KONJ - BIOTEHNIŠKA FAKULTETA UNIVERZE V LJUBLJANI IN KOBILARNA LIPICA

image010          image011
image012

Razstavo konj na sejmu AGRA letošnje leto organizira Pedagoško raziskovalni center za konjerejo Krumperk v sodelovanju s Kobilarno Lipica.

V okviru sejma AGRA 2015 se bomo predstavili s posebnim projektom »Promocijske skupine jahačev Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani«, ki na takšen način edini v državi ponovno vključuje lipicanskega konja v izobraževalni proces študentov.

V okviru letošnje razstave konj se nam bodo predstavili s pestrim programom točk, pri katerih bodo predstavili njihovo klasično šolo jahanja, vključili pa bodo tudi učence male šole jahanja in vprego.

Več

 

 

 

Mednarodna šola "MLADI REJCI – AGRA 2015"

V okviru letošnjega 53. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA 2015 v Gornji Radgoni bo v okviru tradicionalne govedorejske razstave plemenskih telic potekala četrta Mednarodna šola mladih rejcev govedi na temo profesionalne priprave, vodenja in predstavitve plemenskih živali na razstavah, sejmih in drugih javnih prireditvah.

Več | program

 

 

 

PSzaprivredu

REPUBLIKA SRBIJA AUTONOMNA POKRAJINA VOJVODINA NA SEJMU AGRA

Deveti nastop »Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polovana« (Pokrajinskega sekretariata za kmetijstvo, zaposlovanje in enakopravnost spolov) na 53. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA 2015 v Gornji Radgoni od 22. do 27. avgusta 2015 bo zelo pester.

Program

 

Deveti nastup Pokrajinskog sekretarijata za privredu,zapošljavanje I ravnopravnost polovana na 53.Međunarodnom sajmu poljoprivrede I hrane-AGRA 2015- u Gornjoj Radgoni od 22.do 27.avgusta biće veoma raznovrstan.

Program

 

 

 

whc2015 logo

SVETOVNI KONGRES KONOPLJE | WORLD HEMP CONGRESS (WHC)

Sočasno s sejmom AGRA bo potekal Svetovni kongres konoplje, na katerem bodo predstavljene globalne novosti s področja konoplje.

Več...

Ste pridelovalec ali predelovalec industrijske konoplje, raziskovalna institucija ali posameznik, podjetnik ali odločevalec na lokalnem ali državnem nivoju, ki želi izkoristiti potencial konoplje, spoznati tehnološke inovacije in nove, napredne izdelke iz te vsestransko uporabne rastline? Bi prisluhnili vodilnim svetovnim strokovnjakom s področja konoplje?

Potem vas vabimo, da se nam pridružite na zdaj že tradicionalnem dogodku, na katerem vam bodo tuji in domači strokovnjaki predstavili:

• tehnologijo, inovacije in raziskave, ki potekajo na področju industrijske konoplje;

• vlogo konoplje v mednarodnem gospodarstvu,

• izdelke in materiale iz industrijske konoplje,

• industrijsko konopljo v agroživilstvu,

• medicinsko konopljo v navezavi na mednarodno zakonodajo,

• primere dobrih praks doma in po svetu.

Program kongresa in vse spremljajoče aktivnosti si lahko ogledate na spletni strani http://www.world-hemp-congress.com/

 

Ekoci 01

EKOCI - CIVILNA INICIATIVA PREDSTAVILA SVOJO DEJAVNOST IN VIZIJO S POUDARKOM NA KONOPLJI - RASTLINI TISOČERIH PRILOŽNOSTI NA SEJMU AGRA 2015

Na razstavnem prostoru v hali D bodo razstavljena modna in inovativna oblačila iz bio industrijske konoplje, ki so jih ustvarili mladi oblikovalci, ki dajejo izziv za nova delovna mesta in oživitev tekstilne industrije na sodoben način.

več...

Predstavljen bo oblikovalsko - razvojni projekt snujoče se mlade ekipe Ateljeja Kresni Um (Atelier l'Esprit Jaillisant) pod okriljem eko civilne iniciative Slovenije - EKOCI, podprt s strani konopljarne Hannah biz in Pomurskega sejma.

 

V ponedeljek 24.8.2015 bo med 11,30 in 12,30 v dvorani 5 posvet pod naslovom:
Kmetijstvo – tisočerih priložnosti za delovna mesta, ki jih s povezovanjem gradi skupnost – industrijska konoplja, semenarstvo, prehranska veriga, les.

 

 

 

ČEBELARJI NA SEJMU AGRA

Obveščamo vas, da bodo na 53. mednarodno kmetijsko – živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni tudi čebelarske vsebine, še posebej v nedeljo, 23. 08. 2015, ko je organiziran dan čebelarjev.

 

Program, ki ga na ta dan organizirajo različne inštitucije je tej povezavi

 

 

 

59. DRŽAVNO TEKMOVANJE ORAČEV SLOVENIJE

Dogodki v sklopu 59. državnega tekmovanja oračev Slovenije

Sobota 8.8.2015 KMEČKI DAN V GORNJIH SLAVEČIH

Regijsko tekmovanje oračev Prekmurja in Prlekije

Tekmovanje oračev za pokal Kmetijskega sejma »AGRA«Sobota 22.8.2015 OTVORITEV KMETIJSKO-ŽIVILSKEGA SEJMA »AGRA«

DAN SLOVENSKIH ORAČEV

PODELITEV POKALOV »AGRA« NAJBOLJŠIM ORAČEM

Skozi celotno dogajanje na sejmu DOBRODOŠLI NA STOJNICI ORAČEV pri Biotehniški šoli RakičanPetek, 4. in sobota, 5. september 2015

59. DRŽAVNO TEKMOVANJE ORAČEV SLOVENIJE in 21. državno tekmovanje biotehniških šol

Sv. Jurij ob Ščavnici - BolehnečiciPetek in sobota 3. In 4. Oktober 2015

SVETOVNO TEKMOVANJE ORAČEV DANSKA 2015

 

 

 

RAZSTAVNI PROSTOR TUŠ-A V HALI A IN PRI VHODU V HALO B:

 • Spoznajmo pridelovalce Slovenskih dobrot vsak dan ob 11.00 in 15.00.
 • Kviz : Ali veste? vsak dan ob 13.00
 • Vsak dan od 9.00 do 19.00 ure: Slovenske jedi iz največjega lonca na svetu in Slovenske dobrote v slovenski keramiki

Podrobnejši program

 

 

 

DELAVNICA - ZASADITEV GAINEGA EKOLOŠKEGA VRTA

V sodelovanju z Vrtnarstvom Alt iz Pristave pri Ljutomeru in Pomurskim sejmom smo za sejem zasadili Gain ekološki zelenjavni vrt na površini 60 m2. Na osnovi izbranih vrst in sort zelenjave, ki jih bo prispevalo Vrtnarstvo Alt, smo strokovnjaki kluba Gaia z aplikacijo naredivrt.si naredili izris vrta.

{modal images/AGRA/2015/strokovni program/slike/IMG_0052.JPG|title=}IMG 0052{/modal} {modal images/AGRA/2015/strokovni program/slike/IMG_0061.JPG|title=}IMG 0061{/modal} {modal images/AGRA/2015/strokovni program/slike/IMG_0006-001.JPG|title=}IMG 0006 001{/modal} {modal images/AGRA/2015/strokovni program/slike/IMG_0011-001.JPG|title=}IMG 0011 001{/modal}

 

 

 

 

POSLOVEN, STROKOVEN, KAKOVOSTEN, IZOBRAŽEVALEN IN DRUŽABEN - 53. MEDNARODNI KMETIJSKO-ŽIVILSKI SEJEM AGRA!

 

AGRA se bo tudi s svojo 53. ponovitvijo od 22. do 27. avgusta 2015 potrdil kot najpomembnejši mednarodni kmetijsko-živilski sejem v Sloveniji ter v sosedski regiji Avstrije, Hrvaške in Madžarske. Prijavljeni razstavljavci in zaključne priprave obetajo, da bo AGRA 2015 sejem presežkov! Letošnje leto bo obeležil kot Mednarodno leto prsti, Mednarodno leto svetlobe in tehnologij povezanih s svetlobo ter Evropsko leto za razvoj. V razvojnih, gospodarskih in kulturnih prizadevanjih bo z matično domovino povezal Slovence, ki živijo v zamejstvu. Vrhunske ponudnike mehanizacije in opreme za kmetijstvo, prehrane in vina, tehnologije za prehransko industrijo ter vladne, stanovske in izobraževalne institucije bo predstavil izbranim ciljnim skupinam poslovnih partnerjev in najširši množici potrošnikov. Trend rasti slovenskega kmetijstva, gospodarstva in trajnostno usmerjene samooskrbe bo v mednarodnem prostoru promoviral z obsežno sejemsko razstavo, s številnimi poslovnimi in strokovnimi posveti, na živih predstavitvah najkakovostnejših dosežkov ponudnikov kmetijskih, gozdarskih in živilskih tehnologij, pridelovalcev in rejcev ter z bogatim programom spremljevalnih dogodkov.

 

MEDNARODNO POSLOVANJE IN NAJŠIRŠA PROMOCIJA

 

Sejem AGRA bo izbranim ciljnim skupinam poslovnežev, strokovnjakov ter najširši množici potrošnikov in uporabnikov predstavil vrhunske dosežke s področja pridelave, predelave in ponudbe prehrane, kmetijske mehanizacije, gozdarske tehnike, pakiranja in izobraževanja. Predstavile se bodo države in regije, med katerimi bosta posebne pozornosti deležni predstavitvi podjetij iz LR Kitajske ter iz Avtonomne pokrajine Vojvodina.

 

Zlozenka A4-AGRA-2015-prva

Prospekt AGRA 2015

 

TEŽIŠČA SEJMA

 • Mednarodno leto prsti
 • Mednarodno leto svetlobe in tehnologij povezanih s svetlobo
 • Evropsko leto za razvoj
 • metuljnice - temelj rodovitnih tal
 • industrijska konoplja
 • zelišča in aromatske rastline
 • ekološko kmetijstvo in živila
 • hrana iz naše bližine - lokalna prehranska oskrba
 • gozd in les - naše bogastvo
 • kmetijska tehnika za varno in okolju prijazno kmetovanje
 • svetlobno onesnaževanje

 

 

 

 

 

AGRA 2014

Število razstavljavcev: 1.750

Število sodelujočih držav: 29
 

Razstavne površine sejma

- razstavni prostor v halah: 23.000 m2

- zunanji razstavni prostor: 27.000 m2

- razstave živali: 3.000 m2

- vzorčni nasadi, maneža, predstavitveni prostor: 15.300 m2

Zaključna informacija AGRA 2014Zaključna informacija AGRA 2014

 


 

Spletna stran uporablja piškotke.

Z uporabo spletne strani se strinjate tudi z uporabo piškotkov.

Se strinjam