AGRA-glava-slo

 

Težišča

Država Partner

Zanimive novosti

Program prireditev

CEEC 16+1

Madžarska

Meet4business

Strokovne

predstavitve

Kmetijsko živilsko

šolstvo

Strokovne razstave

Kulinarična ponudba

 

 

Vabljeni k obisku 55. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA


Jubilejni, 55. sejem AGRA, največji in najpomembnejši kmetijsko-živilski sejem v Srednji Evropi, bo tudi letos postregel s številnimi novostmi razstavljavcev na področju kmetijstva in živilstva, z atraktivnimi razstavami vzrejnih in avtohtonih pasem živali ter z vzorčnimi rastlinskimi nasadi. Od sobote, 26. do četrtka, 31. avgusta 2017 se bo v Gornji Radgoni pod sloganom »Tradicionalno svež!« predstavilo preko 1800 razstavljavcev iz 36 držav. Ključni dogodek, ki bo obeležil sejem v letu 2017, bo srečanje skupine držav Srednje in Vzhodne Evrope ter Kitajske 16+1. Pomembno poslanstvo mehanizma, ki ga na področju gozdarstva vodi Slovenija, na področju kmetijstva pa Bolgarija, je spodbujanje in poglobitev sodelovanja med Kitajsko in državami Srednje in Vzhodne Evrope predvsem na področju izmenjave idej, dobrih praks ter raziskav za inovativne rešitve. Takšno sodelovanje razširja obzorja držav, jim pomaga do bolj trajnostnega modela kmetijstva in spodbuja medsebojni razvoj trgovine s kmetijskimi in živilskimi proizvodi. Posebna pozornost sejma AGRA bo namenjena Mednarodnemu letu trajnostnega turizma za razvoj, hrani iz naše bližine, trajnostnemu kmetovanju in gospodarjenju z gozdovi ter kmetijski tehniki za visoko učinkovito in trajnostno kmetovanje. Država partnerica bo Kitajska, z državnimi in pokrajinskimi predstavitvami se bodo predstavile številne druge države in regije. Ob navedenem pa bo seveda AGRA predstavljala vodilne svetovne blagovne znamke kmetijske in gozdarske mehanizacije, novosti na področju opreme in sredstev za pridelavo človeku in okolju prijaznih živil ter vrhunske pridelke, prehranske izdelke, jedi, vina in produkte slovenske živilsko predelovalne industrije in dopolnilne dejavnosti kmetij. Na razstavnih prostorih, z razstavami, s svetovanji ter s strokovnimi dogodki se bodo predstavile najvidnejše državne, zbornične, gospodarske in strokovne institucije. Sejem bodo oživele predstavitve avtohtonih živali, govedi, konjev, prašičev in drobnice v hlevih in maneži, predstavitve čebelarstva, malih živali ter rib v ribniku. Organizirane bodo zanimive delavnice in vodeni ogledi na osrednjem sejemskem vrtu, na permakulturnem in demonstracijskem vrtu ter v trajnih nasadih hmelja, slovenskega trsnega izbora, starih sort jablan in v gozdno parkovnem nasadu. Agro bodo spremljali tehtni strokovni posveti, pomembna poslovna druženja, stanovska in družabna srečanja ter tržnice, pokušnje, tekmovanja in zabavni dogodki. 

 

OSEBNA IZKAZNICA AGRA 2017

 • 1.820 razstavljavcev
 • 36 sodelujočih držav
 • 24.000 m2 razstavnih površin v halah
 • 29.000 m2 zunanjih razstavnih površin
 • 3.000 m2 razstav živali
 • 15.300 m2 vzorčnih nasadov, maneža
 • Skupaj 71.300 m2 razstavnih površin
 • Število obiskovalcev 2016 – 123.000

 

TEŽIŠČA

 • Mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj
 • hrana iz naše bližine
 • trajnostno kmetovanje
 • trajnostno gospodarjenje z gozdovi
 • kmetijska tehnika za visoko učinkovito in trajnostno kmetovanje

 

DRŽAVA PARTNER - KITAJSKA

china

S predstavitvijo kitajskih kmetijskih in živilskih podjetij bo sejem AGRA nudil odlično poslovno okolje za povezovanje in sklepanje novih poslov. Na dan otvoritve bo država partnerica vključena tudi v otvoritveni protokol s kulturnim programom. Prisotnost je že potrdil kmetijski minister Kitajske.

Kitajska bo na sejmu bo prikazala svoje najboljše proizvode, umetnost priprave čaja in tradicionalne kulturne navade. Obiskovalci se bodo lahko na njenem razstavnem prostoru seznanili s kitajsko kulturo, pokusili kitajske kmetijske in živilske proizvode ter sklepali posle.

predstavitev podjetij:

Podjetje

 Področje

Agricultural Trade Promotion CenterMinistry of Agriculture China

organizacija v okviru Ministrstva za kmetijstvo, z nalogo promoviranja mednarodne izmenjave na področju kmetijstva.

China Association of Agricultural Leading Enterprises

združenje, ki zastopa vodilna kmetijska podjetja

China Aquatic Products Zhoushan Marine Fisheries Corporation

morski sadeži

Shandan Horse Farm

mesni proizvodi

Tibetan Indigenous Industry Co., Ltd.

orehovo olje

Jilin Beixian Eco Agri-industries Group Co., Ltd.

izdelki iz riža in žitaric

Hainan Guangling High-tech Industry Co., Ltd.

suho sadje

Hubei Zhaoliqiao Tea Co., Ltd.

čaj

Heibei Meikeduo Foods Group Co., Ltd

kostanj

Shandong Imperial Garden Biotech CO.,LTD

gobe

ZhiSheng Tea Industry Co., Ltd.

čaj

Haoxiangni Jujube Industry Co., Ltd.

kitajski dateljni

Shaoxing Royal Tea Village Co.,Ltd.

parjen čaj (sencha), biološko pridelani čaj - organic tea (ceftifikat CERES ), praženi čaj (roasted tea), Longjing, praženi zeleni, pečeni zeleni, zeleni čaj v prahu, zeleni čaj, Eucommia, murvini listi, čaj Xuanmi, Yulu, čajniki za zeleni čaj itd.

Zhejiang Chun’an new Continent Tea Co., Ltd.

skoraj 50-letna tradicija na področju proizvodnje čaja, obdelave, trgovanja

Zhejiang Tea Group Co.,Ltd.

Največji proizvajalec čaja na Kitajskem, in največji izvoznik zelenega čaja na svetu, osredotočen na dobavljanje zelenega izjemno kakovostnega čaja in gotovih čajev potrošnikom po celem svetu.

Zhejiang Linan Jiucheng Tea Co.,ltd

Glavni proizvodi družbe so : čaj oolong, parjeni zeleni čaj in druge vrste kitajskih zelenih čajev, vse vrste čajev za izvoz, v vseh vrstah embalaže - v manjših škatlicah ali čajnih vrečkah.

Ningxia Economic and Technological Cooperation Development Co.,Ltd

jagode goji

NingXia RuiFeng RenHe Biotechnology Co.,Ltd

rdeče ali črne jagode goji

Ningxia Yisa Food Development Co.,Ltd

Sušene ali zamrznjene jagode goji

NINGXIA ZEZE TRADE CO.,LTD

Pijače

Ningxia Love Goji Supply Chain Corporation

jagode goji

Ningxia New Cooperative Rural Logistics Development Co., Ltd

jagode goji in sorodni izdelki

Yantai Jinxiang Plastic Packaging Co., Ltd

embalaža

Ningxia Shengjiu Import&Export Trade Co.,Ltd

ohišja

 

Več o sodelovanju s Kitajsko v informaciji za javnost MKGP

 

ZANIMIVE NOVOSTI LETOŠNJEGA SEJMA 

 

Agrajuniorpokal glava

AGRA JUNIOR POKAL

tekmovanje otrok v vodenju telička in podelitev pokalov najboljšim v nedeljo ob 11. uri na maneži.

 

POLIGON ZELENI DRAGULJI NARAVE

s predstavitvijo kolekcije različnih sort konoplje v kombinaciji z zdravilnimi zelišči in kmetijskimi pridelki, medovitih posevkov, namakalnih sistemov in energijskih točk. Vsak dan bodo potekali vodeni ogledi ter strokovne predstavitve o zdravilnih rastlinah, hmelju – štajerskem zelenem zlatu, industrijski konoplji, sonaravno pridelani hrani, permakulturi in zelenem kmetovanju.

program

več

 

AGRINE DOGODIVŠČINE

brezplačno varstvo in zanimive delavnice za otroke – v igralnici v hali D, kjer bodo otroci reciklirali in ustvarili igračko iz odpadnega papirja in plastike ali na permakulturnem vrtu v sejemski zeleni oazi, kjer bodo otroci ustvarjali z naravnimi materiali (slamo, lesom, glino), spoznavali vrt, nabirali zelenjavo in zelišča, naredili vrtiček, raziskovali bližnji gozd, si ogledali živali na sejmu.

Obvezna prijava za varstvo otrok!

Prijava na varstvo otrok

A5 letak za otroke

 

RAZSTAVA AVTOHTONIH PASEM DOMAČIH ŽIVALI

z atraktivnimi dnevnimi predstavitvami s strokovnimi komentarji na maneži – predstavitev drežniške koze, cikaste krave, konjev pasem lipicanec, posavec in slovenske hladnokrvne pasme.

 

 

 

AgraProgramBrosura slo2017

Program prireditev

 

 

 

 CEEC logo vector

CEEC 16+1

Slovenija bo v času sejma AGRA gostiteljica 12. kmetijsko-trgovinskega foruma med LR Kitajsko in državami Srednje in Vzhodne Evrope. To bo eden od najpomembnejših dogodkov v letošnjem letu v naši državi, na katerem pričakujemo politične in gospodarske delegacije iz vseh držav skupine 16 + 1. Politični del foruma bo potekal v petek, 25. avgusta 2017, na Brdu pri Kranju. Ministri bodo sodelovali na ministrski konferenci z naslovom »Pomen prehranskih verig na lokalni in globalni ravni«. Gospodarski del dogodka pa bo potekal na dan otvoritve 55. mednarodnega kmetijsko živilskega sejma AGRA 2017, v soboto, 26. avgusta 2017, v Gornji Radgoni. Posamezne izmed sodelujočih držav se bodo predstavile tudi z razstavnimi prostori.

Pri skupini CEEC 16+1 gre sicer za mehanizem usklajevanja in sodelovanja na področju kmetijstva in gozdarstva med Kitajsko in državami Srednje ter Vzhodne Evrope. Poslanstvo tega mehanizma je spodbujanje in poglobitev sodelovanja med Kitajsko in državami Srednje in Vzhodne Evrope predvsem na podlagi izmenjave idej, dobrih praks, raziskav za inovativne rešitve. Takšno sodelovanje razširja obzorja držav, jim pomaga najti bolj trajnostni model kmetijstva in spodbuja razvoj medsebojne trgovine s kmetijskimi in živilskimi proizvodi. Poleg Kitajske in Slovenije v mehanizmu sodelujejo še: Albanija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Estonija, Madžarska, Latvija, Litva, Makedonija, Črna gora, Poljska, Romunija, Srbija in Slovaška, Slovenija pa je tista, ki je prevzela vodenje mehanizma za usklajevanje sodelovanja na področju gozdarstva s sedežem na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS.

Več o dogodku 

 

 

 

MADŽARSKA

V sklopu Madžarskega paviljona bo nastopilo več kot 20 madžarskih podjetij s področja kmetijstva in živilstva v organizaciji Nacionalne trgovske hiše in Agrar Marketing centra. Nekatera madžarska podjetja pa se bodo predstavila tudi samostojno. Obiskovalce sejma bo razvajala gostilna iz Madžarske z njihovimi specialitetami in dobrotami. Madžarska bo imela na sejmu svoj poseben dan. Na Dan Madžarske, v torek, 29. avgusta, bo potekal poslovni forum, ki ga pripravljajo: lendavska pisarna Madžarske nacionalne trgovske hiše, Veleposlaništvo Madžarske v Ljubljani in Generalni konzulat Madžarske v Lendavi. Tema foruma bo krepitev že obstoječih dobrih madžarsko- slovenskih gospodarskih odnosov. V nadaljevanju pa bodo imela podjetja možnost predstavitve in navezave stikov z drugimi podjetji v sklopu mednarodnega kooperacijskega srečanja MEET4BUSINESS AGRA.

 

 

 

EEn 01 02    MRA 03 

KOOPERACIJSKO SREČANJE MEET4BUSINESS

Mariborska razvojna agencija/Enterprise Europe Network organizira 29. avgusta 2017 kooperacijsko srečanje MEET4BUSINESS Agra 2017. Srečanje predstavlja edinstveno priložnost za podjetja, obrtnike, organizacije in zainteresirane posameznike, da navežejo stike in izmenjajo izkušnje s potencialnimi poslovnimi partnerji iz Slovenije in Evropskih držav. Program omogoča individualne sestanke s potencialnimi partnerji na podlagi vnaprej izbranih srečanj. Tematska področja bodo: prehrana, kmetijstvo in kmetijska tehnika, trajnostni turizem, gozdarstvo, embalaža in tehnika pakiranja. 

Več informacij in vabilo...

Prijava

 

 

 

STROKOVNE PREDSTAVITVE

 

MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO, GOZDARSTVO IN PREHRANO

Rdeča nit predstavitve Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano na sejmu AGRA bo v prvi vrsti internacionalizacija oz. pospeševanja vpetosti kmetijstva, gozdarstva in prehrane v mednarodno okolje. V okviru tega MKGP posebno pozornost med drugim namenja tudi sodelovanju znotraj pobude 16+1 (države Srednje in Vzhodne Evrope ter Kitajska). Zato bo letošnji, že 55. mednarodni kmetijski sejem AGRA, zelo zaznamovalo intenzivno mednarodno dogajanje, povezano z omenjenimi državami.
Druga osrednja tema bo letos pobuda za razglasitev 20. maja za svetovni dan čebel. Prepričani smo, da Slovenija »teče zadnji krog« v smislu, da bomo že konec letošnjega leta dosegli razglasitev pobude v Združenih narodih ter prihodnje leto 20. maja že po vsem svetu obeležili 1. svetovni dan čebel.
In kam se – poleg aktivnosti na mednarodni ravni – Slovenija še ozira na področju kmetijstva in gozdarstva? Usmerjeni smo v izboljšanje stika med potrošnikom in prehranskim sektorjem ter v varstvo potrošnika pred dvojno kakovostjo hrane; v zmanjševanje škod v kmetijstvu in gozdarstvu, ki so posledica podnebnih sprememb ter posledično v pomembnosti zavarovanj v teh panogah; letošnje Mednarodno leto trajnostnega turizma za razvoj izpostavlja pomen turističnih kmetij; vedno aktualna pa je tudi tematika odprave administrativnih ovir; v skrb za ohranjanje vitalnosti gozdov skozi učinkovito gospodarjenje z državnimi gozdovi tudi v smislu preprečevanja škode.

MINISTRSTVO ZA OKOLJE IN PROSTOR

MOP bo predstavila Skupnost Naravnih parkov Slovenije pod okriljem Ministrstva za okolje in prostor. Svojo ponudbo doživljanja narave za pohodnike in kolesarje v zavarovanih območjih bo predstavilo več parkov iz Slovenije: Park Škocjanske jame, Javni zavod Krajinski park Goričko, Triglavski narodni park, Krajinski park Kolpa, Kozjanski regijski park, Javni zavod Kozjanski park, Krajinski park Pivška presihajoča jezera, Krajinski park Sečoveljske soline ter Krajinski park Logarska Dolina.

KMETIJSKO GOZDARSKA ZBORNICA SLOVENIJE

KGZS bo predstavila delovanje strokovnih služb in organov KGZS, zveze, združenja, društeva, mednarodno sodelovanje in posamezne kmetije. Promovirala bo kmetijstvo in podeželje.

ZADRUŽNA ZVEZA SLOVENIJE

Na razstavne prostoru ZZS bo potekala promocija Zadružne zveze Slovenije in kmetijskih ter gozdarskih zadrug, članic Zadružne zveze Slovenije.

SEMENARNA LJUBLJANA

Semenarna Ljubljana prispeva semena avtohtonih slovenskih sort in plodove, ki jih šola Rakičan razstavlja na osrednjem sejemskem vrtu. Prispeva pa tudi plodove slovenskih avtohtonih sort za Agrino kuhinjo.

GZS ZBORNICA KMETIJSKIH IN ŽIVILSKIH PODJETIJ

GZS ZKŽP je pripravila razstavo blagovnih znamk slovenskih živilskih podjetij, odličnih pekovskih izdelkov 2017 ter degustacije izdelkov. Predstavljeni bodo najboljši slovenski ponudniki s področja kmetijskih pridelkov, žitarstva, pekarstva, mleka in mlečnih izdelkov, mesa in mesnih izdelkov, medu, ustekleničenih vod in brezalkoholnih pijač, olj, vin, ...

ZAVOD ZA GOZDOVE SLOVENIJE

Zavod za gozdove Slovenije je pripravil na demonstracijskem prostoru sejma naslednje prireditve:
19. državno sekaško tekmovanje lastnikov gozdov (nedelja, 27. avgusta 2017 od 10:00 dalje), Demonstracije varnega dela z motorno žago s praktičnimi nasveti s poudarkom na varnosti pri delu (od 28. do 30. avgusta 2017, ob 11:30 in ob 13:30). Ob brunarici Zavoda za gozdove Slovenije v sejemski gozdni učni poti so pripravili predstavitve in aktivnosti za mlade in manj mlade obiskovalce sejma – spoznavanje skrivnosti in pestrosti gozda ter njegovega delovanja GOZD EKSPERIMENTOV IN GOZDNA PEDAGOGIKA, ter strokovno vodenje in spoznavanje drevesnih vrst in njihovega lesa v dendrološkem parku na sejmišču. S posebno razstavo bodo predstavili »Uspehe raziskovalnega in razvojnega dela v sodobnem slovenskem gozdarstvu«. Pripravili pa so tudi predavanje Novo znanje za vaš gozd – prikaz praktičnih pripomočkov za bolj učinkovito gospodarjenje z gozdovi, ki bo v nedeljo, 27.8.2017, 14.00 – 15.30 v dvorani 2.

KMETIJSKI INŠTITUT SLOVENIJE

Poudarek predstavitve KIS-a bo na raziskavah v kmetijstvu in slovenskih sortah krompirja.

ČEBELARSKA ZVEZA SLOVENIJE

Na razstavnem prostoru ČZS bodo potekali predstavitev, prodaja in degustacija medu, vključenega v sheme kakovosti, razstava shem kakovosti, informiranje in predstavitev čebelarstva, razstava čebeljih pridelkov, literature, panjev, razdeljevanje informacijskega gradiva, degustacija medu in medenega peciva.

SKLAD KMETIJSKIH ZEMLJIŠČ IN GOZDOV REPUBLIKE SLOVENIJE

Predstavili bodo področje zakupa kmetijskih zemljišč, prometa z zemljišči in vzdrževanja melioracijskih sistemov.

ZVEZA SADJARSKIH DRUŠTEV SLOVENIJE

 Zvezo sadjarskih društev Slovenije je v letu 2015 ustanovilo 16 sadjarskih društev v Sloveniji. Na sejmu AGRA zveza predstavlja svoje cilje in poslanstvo.

EKO SKLAD

V okviru mreže ENSVET svetovalci nudijo brezplačne neodvisne strokovne nasvete obiskovalcem sejma s področja učinkovite rabe energije, rabe obnovljivih virov energije in informacijo o možnostih pridobitve nepovratnih sredstev in kreditov za te namene.

predstavitev

LOKALNE AKCIJSKE SKUPINE POMURJA

Lokalna akcijska skupina LAS Goričko 2020 - Bistra hiša Martjanci, LAS Pri dobrih ljudeh 2020 / Društvo za trajnost virov SI.ENERGIJA, LAS Prlekija - Prleška razvojna agencija GIZ bodo predstavile delovanje in aktivnosti lokalno akcijskih skupin iz Pomurja, uspešno izvedene projekte iz preteklega in aktualnega programskega obdobja ter ponudbo posameznega območja LAS (kulinarične dobrote, izdelke domače obrti, turistične kmetije in kulturno-turistična društva).

MINISTRSTVO ZA FINANCE, FINANČNA UPRAVA REPUBLIKE SLOVENIJE

Finančna uprava Republike Slovenije bo izvajala informativno-svetovalne storitve za razstavljavce in obiskovalce o obdavčitvi kmetijstva in trošarinah, o prepovedih in omejitvah na področju prehrane ter glede zaščite pred ponaredki.

MINISTRSTVO ZA OBRAMBO, DIREKTORAT ZA OBRAMBNE ZADEVE

Na razstavnem prostoru MORS bo potekala promocija vključevanja v Slovensko vojsko.

MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE, POLICIJA, POLICIJSKA UPRAVA MURSKA SOBOTA

Predstavili bodo različno opremo Policije (motorno kolo, oprema za vzdrževanje javnega reda in miru, avdiovizualna oprema), preventivne materiale. Organizirali pa so tudi razstavo osamosvojitvene vojne za Slovenijo s predstavitvijo policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje.

OBMOČNA OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA MURSKA SOBOTA

Območna obrtno-podjetniška zbornica Murska Sobota bo predstavila svojo dejavnost in kovinarske izdelke Niros-kovinarstva Janez Tišler s.p., kruh in pecivo Pekarne Omar Marija Omar s.p. ter lesene sode in izdelke iz lesa Sodarstva Anton Küzma s.p.

ZAVOD ZA KULTURO, TURIZEM IN PROMOCIJO GORNJA RADGONA

Predstavitev in promocija Občine Gornja Radgona. Informacije o turistični ponudbi in o prireditvah v občini

 

 

 

KMETIJSKO ŽIVILSKO ŠOLSTVO SLOVENIJE

S praktičnim delom in dejavnostmi bodo predstavljeni šolski programi kmetijskega in živilskega šolstva Slovenije. Poudarek bo na predstavitvi medovitih rastlin ter hrane iz naše bližine. Organizatorji letošnje predstavitve izobraževanja so: MKGP, Konzorcij biotehniških šol Slovenije ter biotehniške fakultete Ljubljana in Maribor, Visoka šola za vinogradništvo Nova gorica ter Veterinarska fakulteta Univerze v Ljubljani.

 

 

 

DSC 2001  DSC 0483 DSC 3974  DSC 4459 

STROKOVNE PREDSTAVITVE, SPECIALIZIRANE KOMERCIALNE RAZSTAVE

STROKOVNE PREDSTAVITVE ŽIVALI

STROKOVNA RAZSTAVA RASTLINSKE PROIZVODNJE

 

 

 

KULINARIČNA IN VINSKA PONUDBA

Na razstavnem prostoru Gospodarske zbornice, Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij ter na razstavnih prostorih posameznih razstavljavcev bodo predstavljeni nagrajeni izdelki iz mednarodnih ocenjevanj kakovosti mesnih, mlečnih izdelkov, brezalkoholnih pijač in medu.
Vino Slovenija Gornja Radgona bo predstavilo najboljša vina na razstavi in skozi številne strokovno vodene in individualne degustacije. V Vinskem hramu bo vina predstavljala tudi 21. Vinska kraljica Slovenije, Maja Žibert.

 

AGRINA KUHINJA - PREDSTAVITEV JEDI IZ IZDELKOV NAGRAJENIH NA AGRINIH OCENJEVANJIH IN SEJEMSKIH VRTOV TER HRANA IZ NAŠE BLIŽINE

V Agrini kuhinji v hali C bodo pred očmi obiskovalcev pripravljali jedi iz izdelkov, nagrajenih na mednarodnih ocenjevanjih sejma AGRA ter sejemskih vrtov. Jedi bodo obiskovalcem vsak dan na voljo z brezplačnimi degustacijami.
Pri pripravi dogajanja sodelujejo Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor, Izobraževani center Piramida, Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci, Kulturno, turistično in izobraževalno društvo Kelih, DOSOR Radenci, Turistična kmetija Puhan, Gostilna Rajh in drugi uveljavljeni in bodoči mojstri kulinarike.
Pokrovitelja Agrine kuhinje sta Kogast Grosuplje d.d. in TUŠ (Engrotuš, d.o.o.).

 

AGRINA TRŽNICA

K nakupom domačih dobrot in izdelkov bo obiskovalce vabila Agrina tržnica, na kateri se bodo predstavljali slovenski ponudniki – turistične kmetije ter ostali pridelovalci in proizvajalci. V hali C, kjer bo potekala pokrita tržnica bodo obiskovalci lahko kupili različna olja – bučno, oljčno, konopljino, laneno, orehovo,..., semena, ekološke moke iz različnih žitaric, različne vrste zdroba, domače testenine, sir in ostale mlečne izdelke, ptujski lük, kruh in pekovske izdelke, tudi brez glutena, suhomesnate izdelke, prekajeno meso, meso iz tünke, ocvirke, zaseko, vloženo zelenjavo, med, žganje, likerje, prekmursko in prleško gibanico, retaše, torte, čaje in zelišča, bio čokoladne izdelke, zeliščne kreme, ročno izdelane steklene in lesene izdelke,... Letos si bo možno tudi izdelati napis v eni minuti na različne domače pripomočke (predpasnike, prijemalke, košare za kruh, slinčke, copate ali brisače).

 

 

 

AGRA 2016

 

Zaključno poročilo

Fotogalerija

  

Spletna stran uporablja piškotke.

Z uporabo spletne strani se strinjate tudi z uporabo piškotkov.

Se strinjam