AGRA-glava-slo

AGRA - 54. mednarodni kmetijsko-živilski sejem


Termin sejma: 20. - 25. avgust 2016

 

 

54. MEDNARODNI KMETIJSKO-ŽIVILSKI SEJEM AGRA – STROK USPEŠNE POSLOVNOSTI IN PRODORNE STROKOVNOSTI

Letošnja Agra bo namenila posebno pozornost mednarodnemu letu stročnic. Sejem bo obeležil 25 letnico zamejstva, povezovanja s Slovenci po svetu, ki jih iz tujine vabi Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Država partnerica bo Madžarska, z državnimi in pokrajinskimi predstavitvami se bodo predstavile številne druge države. Agra bo predstavljala vse tisto, kar potrebujemo za pridelavo zdravju prijaznih živil na način prijazen okolju ter vrhunske pridelke, prehranske izdelke, jedi in vina.

Z razstavnimi prostori ter pri pripravi strokovnih dogodkov in predstavitev sodelujejo najvidnejše državne, zbornične, gospodarske in strokovne institucije, predstavlja pa se tudi kmetijsko – živilsko izobraževanje. Ekološkemu kmetijstvu in živilom, hrani iz naše bližine in lokalni prehranski oskrbi, slovenskemu bogastvu gozdov in lesa ter kmetijski tehniki za varno in okolju prijazno kmetovanje se bodo pridružili predstavitve v hlevih, maneži in v strokovnem dogajanju kjer bodo predstavljene slovenske avtohtone pasme živali, govedo, konji, prašiči, drobnica, čebelarstvo, male živali, ribe v ribniku ter kraški ovčarji.

Vse, ki se s poljedelstvom ukvarjajo profesionalno in ljubiteljsko, bodo vabile predstavitve na osrednjem sejemskem vrtu, permakulturnem vrtu, Gainem samooskrbnem vrtu ter sejemski njivi na kateri bodo ob stročnicah na ogled tudi, vrtnine, travne mešanice, jedilna koruza, industrijska konoplja, zelišča in aromatske rastline,... Oaze zelenih poslovnih priložnosti pa bodo tudi nasad hmelja, slovenskega trsnega izbora, starih sort jablan ter gozdno parkovni nasad.

Agro bodo spremljali tehtni strokovni posveti, stanovska in družabna srečanja, tržnice, pokušnje, tekmovanja in zabavni dogodki.

Bienalno pa bo ob njej potekal tudi 20. Mednarodni sejem embalaže, tehnike pakiranja in logistike, INPAK.

 

AKTUALNO

 

foldmuvelesugyi miniszterium 01   22társaság térkép Angol   kereskedok haza logo angol 01

 

DRŽAVA PARTNERICA MADŽARSKA

se bo na 54. mednarodnem Kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v organizaciji Ministrstva za kmetijstvo Madžarske predstavila pod geslom "Madžarska - Narava in tradicija", s 4 nacionalnimi parki in 22 državnimi gozdarskimi podjetji, ki poudarjajo pomen trajnostne proizvodnje in zelenih storitev.
Različna madžarska podjetja bodo na sejmu prisotna v okviru Madžarske nacionalne trgovske hiše (Hungarian National Trading House), ki je v pomoč podjetjem pri iskanju ustreznih poslovnih partnerjev na mednarodnem trgu, kot tudi z uvedbo lastne blagovne znamke "Áldomás".
Madžarska vas vabi v halo C3!

 

 

 

Ekoci Logo1 color

NATEČAJ EKOCI »GREEN DESIGN«

Natečaj Ekoci Green design je organiziran v namen doseganja naslednjih ciljev:

več

• Vzpodbuditi slovenske ustvarjalce k izdelavi inovativnih oblačil iz naravnih materialov:
industrijska konoplja, lan, volna in ostali naravni materiali, ki blagodejno vplivajo na telo in so izdelani na trajnostni način. Želimo, da oblikovanje temelji na tradiciji, slovenski identiteti ter kombinativnosti posameznih izdelkov.

• Spodbuditi želimo zavest, da bi se uporabniki bolj zavzemali za izdelke, ki niso rezultat hitre mode, ki v svoji verigi pogosto uporablja tehnološko sporne postopke dela in izkorišča zaposlene, ki delajo v težkih delovnih pogojih.

• Povezati različne deležnike od semena do predelave in proizvodnje do končnega izdelka. Kmetom želimo omogočiti tržni izziv za pridelavo industrijske eko konoplje, eko lanu in eko volne, ki bodo osnova za surovinsko bazo za uresničitev dolgoročnega cilja izdelave tekstilnih materialov iz slovenskih surovin. Hkrati lahko s tem vplivamo na več delovnih mest v Sloveniji. Želimo slovenske produkte od semena do proizvoda, ki so tržno usmerjeni tako na domači kot tuji trg.

• Želimo, da bi bila Slovenija prepoznavna tudi kot trajnostna država, v kateri cenimo eko inovativna oblačila in spodbujamo razvoj tega področja.

 

Podrobnejši program

 

agra banner v1slo

KOOPERACIJSKO SREČANJE MEET4BUSINESS

Več informacij in vabilo...

 

 

WHC16 PROGRAM   logo

SVETOVNI KONGRES KONOPLJE – Slovenija 2016

Program

 

 

C&C logotip 01

GLAVNI SEJEMSKI DOBAVITELJ

Več...

 

 

 A Buce 2016   A Polka 2016   A Povlecimo 2016 

DRUŽABNA TEKMOVANJA

 

 

 

image222 image002 image003

DELAVNICE ZA PRIPRAVO PERMAKULTURNO-BIODINAMIČNEGA VRTA

Priprava vrta poteka v organizaciji Podjetja Amarant in pod strokovnim vodstvom Fanči Perdih.
Na delavnicah na vrtu pomagajo različna Slovenska biodinamična društva in krožki.

Na vrtu so zasajene kapusnice, solata, korenovke, fižol in gredice s plodovkami.

Posebnost je pripravljena gredica z mrežo iz konopljine vrvice kot podlaga za oporo paradižniku in fižolu, da se popneta po opori in se s tem izogneta preveliki vlagi in možnosti razvijanja bolezni.

Vzorčno je predstavljen vertikalni vrt (Bivito- Bio Inovativni Vrt) in zasaditev vrtnin in cvetlic na 1,3m2 površine s tem dobimo 2m2 sadilnih površin + prostor za razrast rastlin.

 

 

 

POVEZOVANJE S SLOVENCI V ZAMEJSTVU

Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu bo obeležil 25 letnico zamejstva in povezovanja s Slovenci po svetu na sejmu že na otvoritveni slovesnosti. Predstavile se bodo kulturne skupine zamejcev iz Koroške, Porabja, Tržaške pokrajine ter Gorskega Kotorja. Na razstavnem prostoru MKGP bo imel Agroslomak svojo informativno stojnico. Svoj sejemski dan bodo v ponedeljek, 22. 8. še posebej obeležili Porabski Slovenci.

 

MEDNARODNO SODELOVANJE

Država partnerica sejma AGRA bo Madžarska, ki bo predstavila svojo ponudbo živilske in prehranske industrije, kulinarike, turistično ponudbo, opremo za živilsko in prehrambno industrijo ter kmetijsko mehanizacijo.
Na sejmu se bodo predstavile tudi druge države s skupinskimi predstavitvami: Srbija z Avtonomno pokrajino Vojvodino, Belorusija, Avstrija, Poljska ter pokrajine Međimurska županija in Županijska komora Sisak iz sosednje Hrvaške.

 

POSLOVNE PREDSTAVITVE

Agra bo predstavljala vrhunsko poljedelsko, živinorejsko, vinogradniško, sadjarsko in gozdarsko mehanizacijo, orodja in opremo, živila in vina, eko živila, semena in sadike, sredstva za prehrano in varstvo rastlin ter živali, opremo za živilsko-predelovalno industrijo, vinarstvo in vinogradništvo, izdelke za trajnostno gradnjo ter uporabo obnovljivih virov energije.
Pomembno vlogo bo imela domača živilska industrija, ki bo posamezne panoge, kot so žitarstvo, vinarstvo in sadjarstvo predstavila s skupinskimi nastopi.

 

STROKOVNE PREDSTAVITVE, SPECIALIZIRANE KOMERCIALNE RAZSTAVE

 

STROKOVNE PREDSTAVITVE ŽIVALI

 

STROKOVNA RAZSTAVA RASTLINSKE PROIZVODNJE V MEDNARODNEM LETU STROČNIC

 

STROKOVNI POSVETI IN STANOVSKI DNEVI  

 

SPREMLJEVALNE PRIREDITVE - DOGODKI

 

 

 

Zlozenka A4 AGRA 2016 prva

Prospekt AGRA 2016

 

Težišča sejma 2016

  • Mednarodno leto stročnic
  • industrijska konoplja
  • zelišča in aromatske rastline
  • ekološko kmetijstvo in živila
  • hrana iz naše bližine - lokalna prehranska oskrba
  • gozd in les - naše bogastvo
  • kmetijska tehnika za varno in okolju prijazno kmetovanje

 

 

 

AGRA 2015

 

»Agra 2015 ponuja zgodbo o uspehu. V tej zgodbi sodeluje 1.785 podjetij, podjetnikov, kmetov in institucij, ki so uspešni in želijo biti uspešni tudi v prihodnje. Za uspeh pa je potrebno znanje, vztrajnost in pošteno delo. Vse to imajo podjetja in institucije, ki sodelujejo na letošnji Agri. Kot take so znale narediti Agro kot gospodarski, strokovni, politični in družabni dogodek, ki traja 6 dni in v teh 6- tih dneh sooči blizu 129.000 obiskovalcev, vse tisto kar danes lahko pričakujemo od tovrstne prireditve.

Celotna zaključna informacija o sejmu AGRA

 DSC 9823 DSC 9859  DSC 1535

Fotoutrinki sejma


 

Spletna stran uporablja piškotke.

Z uporabo spletne strani se strinjate tudi z uporabo piškotkov.

Se strinjam